het gevelbankje van Amsterbankje opgeklapt naar boven en opgeklapt naar beneden
Een voorbeeld van een persoonlijke gravure in het eikenhout van Amsterbankje
Een vergrijst gevelbankje voorzien van een Amsterbankje logo
gietijzer zwarte kleur

Gevelbankje onderhoud

Het Amsterbankje is een gevelbankje dat vrij van onderhoud is. In de standaard uitvoering van ongelakte eiken planken kan het bankje het hele jaar buiten blijven staan zonder verder onderhoud. De kleur van het hout verandert dan in de loop van de tijd van licht eiken naar zilvergrijs. Je kunt er ook voor kiezen om de planken te verduurzamen met olie of beits om het vergrijzen tegen te gaan en de frisse lichte kleur te behouden; zie hiervoor een overzicht van een aantal producten waar we ervaring mee hebben. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een heel natuurlijk ogend resultaat met niet filmvormende olieproducten, of je bankje juist in een paar lagen hoogglanzende transparante lak zetten. Het resultaat is compleet anders.

De gietijzeren delen zijn verzinkt en hebben een dubbele (poeder)coating waardoor deze weersbestendig en roestvrij zijn.

Je kunt de planken van het Amsterbankje eventueel schoonmaken met water met daarin wat Biotex en/of groene zeep; gebruik alleen een zachte borstel en borstel met de nerf mee.

Gebruik Amsterbankje

Het gevelbankje is eenvoudig in het gebruik; het is heel makkelijk in en uit te klappen. Ingeklapt neemt het bankje minder ruimte in zodat je bijvoorbeeld je fiets voor de gevel kunt plaatsen en de loopruimte op de stoep vrij blijft. Ook voorkomt het dat ‘vreemdzitters’ gebruik maken van het bankje. Als je het bankje wil inklappen, kan je ervoor kiezen om de zitting naar boven op te klappen of om leuning en zitting samen naar beneden te klappen. In bijgaande overzicht zie je de verschillende standen van het bankje grafisch weergegeven. Of bekijk dit filmfragmentje en zie hoe eenvoudig het werkt. Wil je het bankje eens in het echt zien en/of uitproberen? Neem contact op, er hangt vast wel een bankje in de buurt waar we je naar kunnen verwijzen.