Gevelbankje van Amsterbankje

Het Gevelbankje van Amsterbankje wordt aan de gevel bevestigd, daardoor is het diefstal-ongevoelig. Wel zo fijn èn mooi, want er is daardoor geen noodzaak meer om je bankje met grote kettingen aan de gevel vast te maken.

de voordelen van Amsterbankje visueel bij bankje

Een praktisch gevelbankje

Het bankje is eenvoudig inklapbaar en neemt hierdoor zeer weinig ruimte in voor de gevel. Zo belemmert het de doorloop op de stoep niet, kunnen fietsen geplaatst worden en nodigt het zgn. ‘vreemdzitters’ niet uit om op het bankje te gaan zitten….een zorgeloze gevelbank.

Robuust en duurzaam

Het Amsterbankje is robuust & duurzaam en het is milieuvriendelijk geproduceerd; het bestaat uit verzinkte gietijzeren delen met een dubbele poedercoating en eikenhouten planken uit Nederlandse bossen. Onderhoud is niet nodig en het heeft een zeer lange levensduur. Het hout heeft in eerste instantie de typische lichte eiken-kleur, maar zal na verloop van tijd mooi vergrijzen. Het bankje is modulair opgebouwd en de verschillende onderdelen kunnen in de toekomst gedemonteerd worden, handig voor als je bijvoorbeeld gaat verhuizen en je je favoriete bankje mee wilt nemen.

Dutch Design Gevelbankje

Het Dutch Design gevelbankje is een ontwerp van Hugo Timmermans. Als bewoner van de Amsterdamse Jordaan creëert hij een gevelbankje dat is toegesneden op het gebruik in de stad. Het Amsterbankje biedt een plek zonder ruimte, een terras zonder tuin en een ontmoeting zonder afspraak. Met het bankje geef je een deel van de openbare ruimte een extra functie, als verlengstuk van het interieur.

Het betere stadsleven

De bank vormt een natuurlijk link tussen privé en de buitenwereld. Tussen je eigen woning en het gezellige stadsleven. Een plek om te lezen of een drankje te drinken, maar vooral ook om spontane gesprekken te voeren met buurtgenoten. Zo streven we naar het betere stadsleven; waarbij er meer contact is met de mensen om ons heen.